Kuinka valitsen valokuvakehykset luontokuvilleni?
Erilaisia elinympäristöjä maapallolla

Kuinka valitsen valokuvakehykset luontokuvilleni?

Innokas luontokuvaaja haluaa luultavasti ikuistaa parhaat otoksensa myös kotinsa seinille. Tällöin kuville kannattaa hankkia niiden arvoiset valokuvakehykset. Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä luontokuville sopivien kehysten valintaan.

Mistä laadukkaat valokuvakehykset luontokuville?

Laadukkaat valokuvakehykset luontokuville löytyvät helposti bga.fi-sivustolta. Valitse valikoimasta kotiisi sopivat valokuvakehykset luontokuville! Vaikka verkkokaupan valikoima onkin laaja, on tuotteiden selaaminen helppoa, sillä sivustolta löytyy näppärät suodattimet erilaisten vaihtoehtojen selaamista ja erittelyä varten.

Vinkkejä luontokuvien valokuvakehysten valintaan

Voit selata sopivia kehyksiä esimerkiksi kuvakoon, värin, materiaalin, lasityypin tai kehyksen kiiltävyyden perusteella. Upea ja oikein valittu valokuvakehys auttaa korostamaan entisestään kuvasi upeutta ja lopputulos on todella tyylikäs! Verkkokaupasta löytyy sekä kotisi seinille että vaikka lipaston päälle asetettavia kehyksiä. Mieti siis aivan ensimmäiseksi, minne haluat kuvan sijoittaa. Tämän jälkeen kannattaa miettiä esimerkiksi reunalistojen leveyttä ja kehyksen yleistä tyyliä. Mieti ainakin, suositko joukosta erottuvia kehyksiä vai toivoisitko mieluummin, että valitsemasi kehykset sulautuisivat sujuvasti osaksi kotisi muuta sisustusta.

Verkkokaupasta löytyy esimerkiksi monia skandinaaviseen kotiin erityisen hyvin sopivia kehysvaihtoehtoja. Monesti juuri skandinaaviseen sisustukseen sulautuvat kehykset ovatkin erityisen oivallinen valinta luontokuvien kehystämiseen, sillä skandinaavinen yksinkertainen tyylikkyys auttaa korostamaan luontokuvien henkeä – etenkin, jos kehystämäsi kuvat henkivät skandinaavisen luonnon kauneutta!

Jos luontokuvasi taas ovat esimerkiksi muistoja upeista lomakohteista, kuten Thaimaasta tai Balilta ja jos kotisi henkii muutenkin boheemia tunnelmaa, kannattaa myös valokuvakehykset valita tähän tyyliin sopiviksi. Tällöin erilaiset luonnonmateriaalit, kuten puu, ovat sisustuksen kulmakiviä. Löydät bga.fi-verkkokaupasta yli 1 000 erilaista puista kehystä, joista voit valita kotisi tyyliin ja tunnelmaan parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Erilaiset kollaasikehykset ovat kivoja, silloin kun kehystettävänä on monia luontokuvia, joista on tarkoitus luoda näyttäviä kokonaisuuksia. Kollaasikehysten avulla näyttävä kokonaisuus syntyy melkein kuin itsestään ja pienellä vaivalla. Tällaisten kehysten hyvä puoli on myös se, että kuvien paikkoja ja kuvia on helppo tarvittaessa vaihtaa, jos sisustustyyli vaihtuu tai jos haluatkin luoda kotiisi aivan uudenlaista tunnelmaa. Tutustu esimerkiksi 13 kuvan valkoiseen Gallery Solutions -kehykseen, johon on kiva tallettaa vaikkapa tämän kesän parhaat luontokuvat muistoksi talven varalle, tai 12 kuvan valkoiseen Maggiore X -kehykseen, jonka avulla luot seinällesi hetkessä näyttävän luontokuvagallerian.

Valokuvakehykset lapsen luontokuville

Jos kotoasi löytyy pieni aloitteleva luontokuvaaja, kannattaa harkita omien valokuvakehysten hankkimista myös hänen parhaille luontokuvilleen. Lapset tykkäävät laittaa omia töitään näkyville ja saada niistä palautetta, joten vaikkapa lapsen oman huoneen seinille kehystetyt lapsen itse ottamat luontokuvat voivat innostaa häntä ottamaan lisää kuvia. Edellä mainitut kollaasikehykset toimivat erityisen hyvin myös lapsen ottamille kuville, sillä kehykseen on helppo vaihtaa kuvia lapsen taitojen kehittyessä tai hänen mielenkiinnon kohteidensa vaihtuessa. Parhaimmillaan kannustava asenne lapsen luontokuvausharrastusta kohtaan voi kuitenkin jopa auttaa syventämään hänen luontoyhteyttään ja laajentamaan kiinnostustaan ympäröivää luontoa kohtaan.

Jos valokuvakehykseen on tarkoitus valita lapsen ottamia kuvia ja etenkin jos kehys sijoitetaan lapsen omaan huoneeseen, kannattaa lapsi ottaa mukaan kehyksen valintaan! Bga.fi-sivuston kohdalla tämä on erityisen helppoa, sillä valintaa voidaan tehdä yhdessä vaikkapa keittiön pöydän ääressä. Aivan pienimmille lapsille kannattaa ehkä antaa 1–3 vanhemman valitsemaa vaihtoehtoa, joista lapsi saa valita mieleisimmän. Muutoin lapselle voi iskeä runsaudenpula!