Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty viimeksi 8.8.2015

Ovatko radat liukkaita sateella? Voiko sateella kiipeillä?

Radat eivät ole liukkaita sateella! Asiakkaiden riemunkiljahduksista ja iloisista ilmeistä päätellen sateella kiipeily on erittäin hauskaa. Jos lämpömittarissa on yli +20°C, niin shortsit ja T-paita riittävät sadekelissäkin. Jos lämpötila on yli +15°C, mutta alle +20°C, niin varaa matkaan kuoritakki tai vastaava. Alle +15°C lämpötilassakin pystyt hyvin nauttimaan kiipeilystä, kun pistät kuoritakin alle T-paidan lisäksi pitkähihaisen paidan ja otat käsineet mukaan. HUOM! Jos sataa, niin voit perua varauksen vain paikan päällä. Haluamme, että näet ensin omin silmin miten hauskaa muilla kiipeilijöillä on :-)

"Kun vaatetus on kelin mukainen, ei kiipeilyn tiimellyksessä, latvusten suojassa, huomannut rankempaakaan sadekuuroa. Satoi tai paistoi, Treetop on kokemisen arvoinen paikka!" Pasi Kiiskinen, OTSO Metsäpalvelut

Voiko kiipeilemään tulla ilman ajanvarausta?

Suosittelemme tarkistamaan kiipeilyohjausten alkamisajat ja varaustilanteemme AJANVARAUS-linkin kautta ennen paikan päälle saapumista. Työvuorojen suunnittelemisen takia toivomme, että tekisitte varauksenne vähintään 24 tuntia ennen. Päätämme aukioloajat edellisenä iltana ennakkovarausten perusteella. Varausjärjestelmän kautta voi tehdä myös viime hetken varauksia (alle 24h) niihin lähtöihin, joissa on ollut riittävästi ennakkovarauksia. Tarkista lähtöaikamme täältä ja tee varaus ennakkoon. Kun teet varauksen viimeistään edellisenä päivänä vähintään 24 ennen, säästät 5 €/hlö lipun hinnassa!

Miten olette auki?

Yläköysiradoilla kiipeilyä voisi verrata esim. spinningiin tai mihin tahansa muuhun ryhmäliikuntatuntiin, joille ei voi tulla koska tahansa kesken tunnin. Kiipeily alkaa kiipeilyvaljaiden pukemisella ja alkuopastuksella, jonka jälkeen pääsette kiipeilemään yläköysiradoillamme omaan tahtiin. Alkuopastusten lähtöajat löytyvät täältä.

Miten aikaisin meidän kannattaa tulla paikalle?

Tulethan n. 15 minuuttia ennen lähtöä (lapsiperheet 30min.), että pääsemme aloittamaan sovittuna aikana. Matti Myöhäiset joutuvat valitettavasti odottamaan seuraavaa "junaa".

Kuinka paljon aikaa alkuopastukseen menee?

Kun asiakkaita on n. 20 henkilöä per lähtö, alkuopastukseen menee asiakkaista riippuen n. 20-30 minuttia. Maksimimäärä asiakasmäärä, jonka otamme per lähtö on 30 asiakasta. Tätä suuremmat asiakasmäärät jaamme useampaan eri lähtöön. Isoille asiakasryhmille suosittelemme elämyspakettejamme, joilla saamme jaettua ryhmän elämysrasteillemme ilman jonotusta! 

Pitääkö alkuopastukseen osallistua, jos on käynyt Treetopissa tai jossain toisessa seikkailupuistossa?

Asiakkaat, jotka ovat käyneet meillä aiemmin kuluvan kauden aikana, pääsevät muita ennen osoittamaan taitonsa ohjaajalle harjoitteluradalla. Kun ohjaaja on todennut, että kiipeilyvälineitä käytetään ohjeidemme mukaisesti ja asiakas muistaa tärkeimmät turvallisuusohjeemme, hän pääsee kiipeilemään omaan tahtiin ilman harjoitteluradalla tapahtuvaa alkuopastusta. Kiipeilyvaljaiden pukemiseen ja harjoitteluradan kiertämiseen menee n. 10-15 min asiakkaista riippuen. Turvallisuutesi on meidän vastuulla. Emme voi tinkiä turvallisuudestasi!

Kenelle Treetop seikkailupuisto sopii?

Lastenradalla voivat kiipeillä kaikki, jotka osaavat ajaa polkupyörällä ilman apupyöriä ja uskaltavat haastaa itsensä liikkumaan luonnossa. Aikuisten radoilla on 140cm pituurajoitus. Alle 140cm pitkät voivat kiipeillä aikuisten radoilla vain yli 18-vuotiaan seurassa. Toivomme, että aikuiset tulevat kiipeilemään lastensa kanssa. Seikkailupuisto sopii myös sellaisille henkilöt, joilla on korkeanpaikankammo. Henkilökuntamme antaa vinkkejä korkeanpaikan kammon voittamiseen. Monet ovat voittaneet korkeanpaikankammonsa seikkailupuistoissa.

Onko puissa kiipeileminen turvallista?

Kaikkeen liikuntaan liikuntaan liittyy riskejä, myös puissa kiipeilemiseen. Turvajärjestelmillä ja oikealla toiminnalla riskit voidaan kuitenkin pitää pieninä. Treetop seikkailupuiston rakentamisessa ja toiminnassa noudatetaan eurooppalaista seikkailupuistoille tehtyä standardia EN 15567, joka määrittelee turvallisuusnormit rakenteelle ja turvallisuusvaatimukset sekä niiden käyttövaatimukset. Ratojen kunto tarkastetaan säännöllisesti. Kiipeilyvälineinä käytämme tarkoitukseen parhaiten sopiva varusteita – Edelrid Smart Belay, Saferoller – jotka tarkastetaan joka käyttökerran jälkeen. Kun asiakas noudattaa turvallisuusmääräyksiä ja annettuja ohjeita, voitte seikkailla huoletta.

Jos osa perheestä haluaa kiipeilemään, mitä muut voivat tehdä?

Treetop seikkailupuiston alueelle ei ole sisäänpääsymaksu. Vasta seikkailuradoille pääsy maksaa, koska asiakkaan on vuokrattava sitä varten kiipeilyvälineet. Perheenjäsenet voivat liikkua maassa puiston alueella. Aika kuluu mukavasti kiipeilijöitä seurattaessa, valokuvia ja videoita kuvattaessa. Lapset viihtyvät metsässä erittäin hyvin. Siellä on kaikenlaista mielenkiintoista – muurahaisia, käpyjä, oravia, oksia. Meillä on puutarhapöytiä, joissa voitte lukea kirjoja/lehtiä, juoda kahvia – rentoutua! Meiltä löytyy tuotteita, jotka voivat sopia niille, jotka eivät halua lähteä kiipeilemään (kts. tuotteet).

Voiko omilla kiipeilyvälineillä kiipeillä?

Ei voi. Treetop seikkailupuisto vastaa asiakkaidensa turvallisuudesta. Seikkailupuiston radoilla käytettävien välineiden tulee täyttää turvallisuusvaatimukset ja niiden kunto tulee tarkastaa joka käyttökerran jälkeen.

Minkälaiset vaatteet sopivat puissa kiipeilemiseen?

Ei ole olemassa huonoa ulkoilusäätä, on vain huonosti säähän sopivia vaatteita. Suosittelemme säähän sopivia likaahylkiviä ulkoiluvaatteita ja tasapohjaisia ulkoilujalkineita tai lenkkareita. Suosittelemme käsiin hansikkaita, sillä puiden rungot ovat pihkaisia. Älä käytä roikkuvia vaatekappaleita (esim. kaulahuivi) tai korkokenkiä. Pitkä tukka kannattaa myös laittaa kiinni. Takin ja housujen etu- ja takataskut kannattaa tyhjentää avaimista, kännyköistä, lompakoista ym. tavarasta, joka saattaa painaa kiipeily-valjaiden alla. Nämä voi jättää lipunmyyntiimme kiipeilyn ajaksi.

Entä jos voimat loppuvat kesken tai en uskallakaan suorittaa tehtävää?

Jos voimat tai rohkeus eivät riitä, asiakas voi kutsua henkilökuntamme paikalle. Jos jäät roikkumaan keskelle tehtäväelementtia (siltaa), henkilökuntamme neuvoo mitä voitte tehdä. Tarvittaessa tulemme ylös pelastamaan sinut tukalasta tilanteesta. Harjoittelemme pelastustilanteita säännöllisesti, joten pystymme tuomaan sinut alas puusta turvallisesti kaikissa mahdollisissa (ja mahdottomissakin) tilanteissa.

Onko Treetop seikkailupuisto sopiva paikka polttareiden järjestämiseen?

Kyllä on, kunhan kaikki kiipeilemään tulevat ovat täysin selviä. Alkoholin vaikutuksen alaisena kiipeilyradoille ei saa mennä. Myöskään seikkailupuiston alueelle ei saa nauttia alkoholia, vaikka ei aikoisi kiipeilläkään. Polttareiden kosteammat vaiheet on syytä jättää Treetop seikkailupuistossa käynnin jälkeen. Järjestämme tarvittaessa koko polttaripäivän ohjelman kasvohoitoineen, saunomisineen, ruokailuineen, majoituksineen, kuljetuksineen kaikkineen. Kerro vain budjettisi ja toiveesi ohjelman suhteen, niin me hoidamme järjestelyt puolestasi yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Kuinka pitkä aika seikkailuun kannattaa varata?

Seikkailuun kannattaa varata aikaa pari tuntia. Jos meillä on tilaa ja emme ole sulkemassa puistoa, niin voit halutessasi viettää pidemmän ajan samaan hintaan. Henkilökunnalle on maksettava palkka ylitöistä. Tästä syystä johtuen perimme lisämaksua myös asiakkailtamme. Jos kännykkä piti jättää lipunmyyntitiskille, niin voit tarkistaan kellonajan henkilökunnaltamme.

Voiko seikkailupuistoon tuoda omia eväitä?

Kyllä voi. Puistossa on parhailla näköalapaikoilla puutarhapöytiä, joissa voi nauttia omia eväitä ja samalla seurata puissa kiipeileviä ihmisiä ja seikkailupuistossamme asuvia oravia tai maassa leikkien lasten leikkejä. Lapset ovat luovia ja he kyllä keksivät tekemistä. Vain meillä vanhemmilla saattaa joskus olla enemmän ongelmia keksiä tekemistä. Muistathan toimittaa tuomiesi eväiden roskat roskikseen. Meillä voi kierrättää biojätteet, paperin, metallin, lasin ja vaatteet, jotka toimitamme n. 200m päässä olevaan Puhas Oy:n ekopisteeseen. Biojätteen yrittäjä vie kotinsa kompostiin. Laitetaan sekaroskikseen vain sinne kuuluvat jätteet – kiitos!

Voiko lapset tulla yksin seikkailemaan?

Turvallisuussyistä edellytämmme, että kaikilla alle 16-vuotiailla on huoltajan lupa kiipeilyyn. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huoltaja on tutustunut Treetop seikkailupuiston turvallisuusohjeisiin ja allekirjoittanut ne. Kun pituutta on vähintään 140 cm, voi tulla seikkailemaan itsenäisesti seikkailupuistoon, mutta mukana on oltava huoltajan allekirjoittama turvallisuusohjeiden hyväksyminen.  Lastenradalla voivat kiipeillä kaikki, jotka osaavat ajaa polkupyörällä ilman apupyöriä. Turvallisuusohjeet voi tulostaa täältä.